Санаторна школа – інтернат І-ІІ ступенів №21  
Оболонського району м.Києва
Четвер, 28.03.2024, 13:40
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 24 » Екскурсія до музею Національної гвардії України.
01:24
Екскурсія до музею Національної гвардії України.

21 листопада  2016 року відповідно до Указу Президента України від 13.10.2015р. № 580  «Про стратегію патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 рр.» та з метою відзначення Дня Гідності і Свободи для учнів нашого навчального закладу була  проведена екскурсія до музею Національної гвардії України.

Під час екскурсії учні познайомилися з унікальною колекцією експонатів, із історією виникнення і розвитку військ, становленням Нацгвардії, яка створена на базі внутрішніх військ МВС України та із її символікою і традиціями, що ведуть свій початок від глибини віків до сьогодення.

Учні також дізналися про маловідомі сторінки та героїчні подвиги військовослужбовців під час  захисту свого народу в різні часи. Це і дія військ правопорядку в період Київської Русі, сила волі й духу війська Запорізької Січі, створення внутрішньої сторожі та перших Національних гвардій на Україні, неодноразові реформування військ, які, не зважаючи на всілякі надлюдські складнощі й випробування, засвідчували своїми прикладами й діями численні героїчні подвиги у визволенні рідної держави і народу, пройшовши через революції, війни, міжнаціональні конфлікти, ліквідації наслідків трагедій на ЧАЕС та стихійних лих, пекло Афганістану, участь у миротворчих місіях та боях у зоні АТО.

В учнів залишилися незабутні враження від екскурсії!

 

Учні та педагоги висловили подяку організаторам цього виховного заходу, а саме : директору Центрального музею Національної гвардії України – Улітіній Оксані Вікторівні, заступнику командувача   Національної гвардії України по роботі з особовим складом генерал-майору Сподару Ярославу Богдановичу,старшому лейтенанту Ліненку Олександру Ігоровичу .

Переглядів: 531 | Додав: AKartashov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: